Síla zralé ženy část třetí - "spirituální síla "


  

Zralá žena si je vědoma své silné spirituální energie, síly a vnitřní moudrosti, ke které došla časem, zkušenostmi, vlastní pílí, a které tvoří její osobnost, a proto nikdy nekráčí s davem.



V minulosti byly ženy za svoje přirozené „nadpřirozené“ schopnosti pronásledovány, perzekuovány a upalovány. A tak někde v kolektivním podvědomí stále ještě přetrvává strach z toho „přestat být „normální“, přeloženo „racionální“. Což v každé „čarodějce“ vnitřně vytváří zmatek a tlak, až má sklony upadat do úzkostí a místo sledování své vnitřní vize, potřebuje mnoho potvrzení od okolí a stále je to málo.

 


Joan Borysenko to výstižně popisuje v knize „Cesta ženy k bohu“. Ženy mají ke své vnitřní spirituální síle snazší přístup než muži, nemusí lézt na skály, putovat tisíce kilometrů, mnoho z nich mívá ty největší spirituální vhledy při míchání polévky, v ranní sprše nebo u šálku dobré kávy. 

Jak říkával můj šéf „Já vím, žes mi to říkala…..„
 
Jak žena vnitřně zraje, je více vybavená, aby kráčela mimo dav. 

Se zralostí, s tím, že přijímá sebe tak jak je, přijímá i svoje poslání, které se opírá o schopnost „vidět“, „slyšet“, nebo „cítit“ více, než se dá rozumem zachytit a egem odůvodnit. 

Intuice, telepatie a další mimosmyslové vnímání je totiž jen další forma lásky a jsou základní součástí ženské esence, pokud není žena „přepnutá“ do mužského principu, jak se mnohým ženám děje.  


Pokud se díváme na mimosmyslové vnímání, jako na další formu lásky, přestává to být tak tajemné, neznámé a strašidelné nebo nenormální – jen to znamená, že víme a vnímáme více v přítomnosti, o přítomnosti, o minulosti nebo i o budoucnosti. 



„Myslím, že vím, co se stalo!“ usmála jsem se na svou dceru „Někde jsi zapomněla tu svojí vnitřní čarodějku!“ Podívala se na mne ještě tak částečně v depresi.

Vypadalo to, že cesta „domů“ bude tentokrát těžší. Její modré oči se pod mým láskyplným pohledem začaly rozjasňovat. „Byla jsi teď dlouho ve vztahu s někým, kdo viděl svět jen egem, jen s tebou bojoval o nadvládu, soupeřil a co se nedalo spočítat, tomu nevěřil, a dělal to tak dlouho, až jsi ze strachu zapomněla, kdo jsi!.“


Něžně jsem se na ní dívala. Trvalo dalších pár minut ticha, ve kterých se pomalu vracela do síly svého srdce, které pošlapal nesprávný vztah. „Ano“ najednou se jí rozjasnilo: „Začínám si vzpomínat.“

„A pamatuješ si na ten svůj pocit, který jsi měla se svoji první láskou?“
 „Ano!“ usmála se „To byl rytíř, v jeho objetí jsem vždycky cítila bezpečí, ze mne umí chránit, že nikdy se mnou nebojuje, že…..“ najednou se jí vrátila zpátky barva do tváře, začala se jí zvedat energie a ta polomrtvá dívka, co přede mnou ještě před hodinou seděla, celá vnitřně ožívala.


„Jak to, že on tomu rozuměl, když nám bylo tak málo, a tenhle ničemu nerozumí, a je o tolik starší?“


Usmála jsem se „Protože síla rytíře není v tomto případě spojena s biologickým věkem muže, ale s vyzrálostí duchovní..... “



Nevím, jestli jí to bylo jasné úplně, nicméně najednou se usmívala od ucha k uchu! "Tak já mám vlastně sílu!!!" „To máš !!!“  usmála jsem se! A ona se na mne zadívala „Víš, kdo je skutečně máma? Máma je člověk, který mi dokáže přezpívat píseň mého srdce, když ji zapomenemu! Děkuji.“ řekla „malá čarodějka“ a radostně odtančila dokončit svůj den. 


Spirituálně zralá žena má výhodu v tom, že „vidí“ a cítí duše dětí, má schopnost vidět dopředu a něžně je vést, ne k obrazu svému, ale za jejich šťastnou hvězdou s obrovským nadhledem a láskou. 

Ženy byla od pradávna uctívány pro své spirituální schopnosti, v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Bez pomoci Kleopatry by César zahynul dříve, než se v její zemi rozkoukal, a stejně pak neposlechl a nebyl ani první ani poslední …..



Muži předurčení k velkým věcem, ve všech velkých kulturách,  tyto spirituálně zralé ženy přirozeně vyhledávali. 


A kde jsme se ztratily?



Přišly dvě světové války a někde se stala generační chyba. Babičky o tom nemluvily, prababičky už tu nebyly a tak to jedna generace žen téměř zapomněla, v čem je skutečná síla ženy. Naštěstí je doba, kdy se ženy mohou svobodně znovu vrátit ke své přirozené „nadpřirozené“ síle, rozvíjet ji, pěstovat, zrát s ní a tím přestat být „normální“ podle davu, ale začít vytvářet nové měřítko „normálnosti“ podle sebe.    


Čím více žena zraje, tím více si své mimosmyslové schopnosti uvědomuje a tím lépe je schopna si je ustát a dobře je využít s láskou pro všechny kolem sebe.

 


A co tedy tyto "výjimečné" ženy ve vztazích hlavně potřebují:


  • Takovou ženu lze „ovládat“ jen láskou, zná duši muže, kterého miluje a ostatních. Má jasný vhled do situací. Nikdy se nevyčerpává  větami typu: „Kdybys tenkrát… tak bychom… teď“, nic takového. S láskou respektuje, že každý má svojí vlastní svobodu a pokud potřebuje pomoci, hledá s ním to nejlepší řešení – a najde! 


  • Tu stejnou svobodu potřebuje i ona, protože v žádném případě není dokonalá. Její cesta je cesta složitá a někdy náročná a nejasná. Mnohokrát se sama v sobě chvíli nevyzná. A pak sama pátrá a hledá odpovědi ze svých vnitřních zdrojů a potřebuje jen ve chvíli zmatku bezpečné útočiště milujícího „rytíře“, pevné objetí a laskavost ostatních blízkých, aby během chvíle zase načerpala energii, dostala odpovědi a „vrátila“ se v plné záři. 


  • Velmi těžko je jí ve vztazích, kde vládne porovnávání se, kde druhý bojuje s celým světem, aby si něco dokázal, a kde ji podezírá z toho „že mu něco dělá schválně“ nebo jiné projevy nedůvěry. Mrzí ji, když na ní chce někdo udělat „dojem“ a zapomíná, že ona má talent vidět a cítit jak věci skutečně jsou, a pokud to necítí hned, je jen otázka času, než na to stejně přijde. 


  • Má v duši napsané poslání, jehož součástí je, že nějakou činností nebo službou měnit svět. Proto vedle ní může být jen muž, který tomu rozumí. Nejdříve jí zajímá „kdo jsi“ a pak „co děláš“ a pokud stále řešíš peníze a finance, uvidíš v jejích očích jen laskavý úsměv.
  • To, co dělá, miluje, a když vyprší čas, jde dělat něco jiného, co ji znovu naplňuje.  Má zvláštní magickou schopnost, že se mužům, kteří jsou s ní, vždycky daří dobře a že se jí vždy daří to, co dělá."Nějak" dokáže být ve správný čas na správném místě. Místo byznys plánu poslouchat intuici a nebát se riskovat. Nevěří na náhody, ví, že štěstí a úspěch jsou výsledkem vytrvalé sebedisciplíny a pozitivního fokusu na výsledek.

Je naprosto jasné, že život s takovou ženou  je výzva. Je to něco naprosto vzdáleného nudě, rutinně a plynutí s proudem. Dokáže poskládat neuvěřitelné souvislosti, ukázat svému muži úplně nové a jiné dimenze  vášně a lásky. Je tu od toho, aby v něm nejen viděla jeho potenciál, ale aby mu nedovolila „uhnout z cesty“.


A tak mnoho mužů nejdříve výzvu s radostí přijmou a pak, pokud nevládnou dobře svým „mečem“, raději zakotví ve vztahu, který je předvídatelný, relativně spokojený a  tzv. „pod kontrolou“. Jen se mu po čase začne znovu po její vášni a její hloubce lásky někde v duši stýskat. Na „čarodějku“ se totiž nezapomíná a místo po ní zůstává prázdné. 


A pak jsou jiní muži, kteří v té výzvě vytrvají, vždycky je poznám, mají v očích zvláštní charisma a jde z nich něco mimořádného. To jsou ti, kteří se nebojí žádné výzvy a kteří chtějí v lásce růst a měnit sebe a tím svět. 


A když je pak vidíte společně, víte jedno, že Ti dva spolu vůbec nemusí mluvit, protože jim v srdcích zní ta stejná hudba……. 

Stejné něžné napojení, které mezi nimi naprosto nezaměnitelně proudí a pokud s nimi chvíli jste, najednou i vás naplňuje zvláštní alchymie štěstí, která dokáže strnout další a další ..... Ani jeden z nich není dokonalý, protože láska není dokonalá, LÁSKA PROSTĚ JE!


A když večer „čarodějka“ usíná v Tvém pevném náručí a ty se jí díváš do očí, vidíš hloubky oceánu, slyšíš melodii, kterou zpívají andělé, a cítíš dimenze lásky, o kterých po staletí básníci píšou verše…. A pak víš, že za svitu měsíce se změní v krásnou křehkou vílu, a ty cítíš víc a víc obrovskou vnitřní sílu rytíře, až Tě zcela naplní studánkou jemných doteků a hloubkou přání. A pokud se Ti něco špatného bude dít, můžeš si být jist, že se okamžitě promění v nelítostnou šelmu, která obrátí celý svět, a vytrvá, dokud se všechno nedá do pořádku a láska nevrátí zpátky… to je síla zralých žen! A to je síla odvážných mužů!

... život bez vyšších přincipů nikdy nedává hlubší smysl... a nedává dospělou zralost ....



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kde ženy berou sílu a proč o tom nic nevědí?

Jak ženy hledají štěstí a proč to muže ničí